Kaartspel Held! Reageer snel en win!

Super leuk om te doen. Held! is een actie-reactie kaartspel voorzien met afbeeldingen erop van  2 x 45 verschillende hulpverleners in cartoonvorm. Hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan en waar nodig meer respect verdienen. Het kaartspel wordt gespeeld met
2 personen. Diegene die volgens de spelregels als eerste al zijn kaarten op de stapels heeft geplaatst is de winnaar van het spel Held! Zie op deze pagina het filmpje met een korte uitleg en hieronder uitleg in tekst van het kaartspel Held! Of zie voor uitleg filmpje op YouTube-kanaal. Succes en voor straks heel veel speelplezier met Held!

Bestellen van het kaartspel Held! kan via de webshop van de stichting.

Uitleg kaartspel Held!

Het spel Held! wordt door 2 spelers met 2 kaartspellen gespeeld. Rood en blauw. Je speelt met 45 speelkaarten. De speelkaarten zijn 3 keer genummerd van 1 t/m 15. Hoe speel je Held! Schud de kaarten goed en leg 4 kaarten van de stapel uit je hand voor je neer. De speelkaarten in je hand zijn niet zichtbaar. Om het spel te beginnen roep je met elkaar Held! en leg de bovenste kaart uit je hand in het midden. De bedoeling is om een kaart neer te leggen die volgt op het cijfer wat in het midden ligt. Op beide kaarten kan je aanleggen. Voorbeeld; op 8 kan je een 7 of 9 aanleggen. Op 15 kan je een kaart met cijfer 1 aanleggen en op 1 kan je een kaart met het cijfer 15 aanleggen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk weer vier kaarten voor je heb liggen om aan te kunnen leggen. Kan je tijdens het spel niet meer aanleggen, roep dan samen Held! en plaats dan gelijk een nieuwe kaart uit je hand op een van de twee stapels in het midden. De winnaar van het spel Held! is diegene die als eerste al zijn kaarten uit zijn hand heeft gespeeld. Succes en heel veel speelplezier met Held!